Educatie prin creatie

Noi, echipa de educatori și psihologi de la Grădinița Românească, vă propunem o educație flexibilă, deschisă către copil și către exploatarea universului cunoașterii prin contactul direct cu mediul înconjurator, prin observație, descoperire, experimentare.

Activitățile noastre se bazează pe învățare prin joc și creativitate. Clubul de arte plastice, clubul de muzică, dar și cel al bunelor maniere sau al activităților practice (bucătărie sau grădinărit) sunt spațiile în care micuții învață despre lume, dar mai ales învață despre ei înșiși în această lume.

Urmărim programa educațională, fără a ne cantona în șabloane rigide de educație: accentul se pune pe creativitate, implicare activă, responzabilizare.

Încurajam lucrul pe echipe formate din copii de vârste diferite pentru a dezvolta spiritul de grup, ajutor reciproc, acceptare.

De asemenea, avem credința profundă că cel mai de preț dar pe care îl putem face copiilor noștri este să îi ajutăm să descopere emoțiile, să le identifice, să vorbească despre furie și bucurie, despre iubire și tristețe, să le înțeleagă și să și le exprime. Punând la vârstă mică bazele inteligenței emoționale, copiii noștri vor deține arta comunicării la vârsta potrivită.

În cadrul clubului de comunicare, metodele de lucru sunt diverse: povestiri terapeutice, teatru forum, dramatizari, joc de rol, terapie prin arta (muzică, pictură), fișe de autocunoaștere, problematizări etc.

Clubul de comunicare urmărește:

  • Dezvoltarea capacității de autocunoaștere și intercunoaștere;
  • Dezvoltarea respectului personal și a încrederii de sine;
  • Încurajarea exprimării punctului de vedere personal;
  • Gasirea unor soluții proprii și luarea unor decizii ;